Rytiersky súboj

Posted on: 5. júna 2009

Deň detí prebehol úplne O.K. OslavaVšetci sme sa pobavili i zasúťažili. V úvode nám pani kuchárky pripravili stoly plné dobrôt. Veď sa na to pozrite:

Potom sa začala "módna prehliadka". Nie hocijaká, ale recyklovateľná. Že čo to je? No skrátka všetky odevy _ rozprávkových bytostí boli vyrobené z druhotných surovín:

Nasledoval rytiersky súboj o putovný pohár. Začala to skupina návštevníkov zo susedného kráľovstva: kráľovná, pážací doprovod, čierna grófka, snehová kráľovná,
Obelix
a vodník Čľupko:

Družstvá preberali cícer od fazule (v pracovných rukaviciach), chodili bludiskom v tme, skladali tangramy, lovili jabĺčko, hádzali vrecia s vodou po nepriateľovi, zápasili s Obelixom, snažili sa vyhovieť rozmarnej čiernej grófke, ktorá chcela raz, aby stáli na dvoch rukách a štyroch nohách a inokedy na osemnástich nohách a piatich rukách ( a vraj blondínky sú ….) Potom skúmali prekvapenie vo fľaši, aby odtiaľ vylovili indíciu.


Po vyzbieraní všetkých indícií sa družstvá dostali až k "hradnej počítačovej veži". Tu konečne mohli pozrieť, čo sa na jednotlivých papierikoch nachádza. Spoločne museli zostaviť heslo. Toto im zabezpečilo ďalšie zotrvanie v súťaži. Heslom sa prihlásili do stránky http://www.brainquest.sk .(Aj touto cestou ďakujem DÁrtagnanovi, ktorý stránku spravuje a poskytol nám možnosť pre jej využitie).  V BrainQueste museli vyriešiť podľa veku niekoľko úloh Orbis PictusPalmový ostrov a kto bol najrýchlejší v celej súťaži vyhral. Boli to žiaci zo 4.C a na druhom stupni z 8.A.
V hradnej PC učebni to vyzeralo takto:

3 komentáre to "Rytiersky súboj"

Krásny deň ! Všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii, patrí veľké poďakovanie 🙂

No, myslím si, že takýto MDD bol super a verím, že všetkým žiakom sa veľmi páčil. Vy si zaslúžite veľkú pochvalu za nápaditosť a tvorivosť. Veď o čo ľahšie by bolo napríklad ísť do kina a na zmrzlinu, ako to robia v niektorých školách…

Pekné,tak by to mohli robiť i na iných školách.Decká potrebujú byť medzi sebou a mať pocit spolupatričnosti.Ak by sa takto stretávali častejšie,nemali by potrebu vytvárať si svoje súkromné krízové spoločenstvá,kde to vypadáuplne inak a končí sa i špatne.

Pridaj komentár

kalendár

jún 2009
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archív článkov